Monumenten restauratie

Monumentenrestauratie is een specialisme. Gebeurt dit niet zorgvuldig, dan tast het de historische waarde van het monument aan. Dat vraagt specifieke kennis en ervaring. Restauratiebedrijf Verwoerd is specialist in zowel kleinere (deel)restauraties als complete renovaties waarbij we een monumentaal pand volledig restaureren. Het monument gaat weer een generatie lang mee.

Volgens wet- en regelgeving

We onderhouden uw monument conform de bepalingen in de Erfgoedwet. In deze wet vindt u alle wet- en regelgeving voor het behoud en beheer van het cultureel erfgoed in Nederland. Afhankelijk van het soort monument geldt bepaalde wet- en regelgeving. zo heeft u voor restauratie vrijwel altijd een omgevingsvergunning nodig. We geven graag advies over úw monument.

advies over úw monument.

We regelen het compleet

De financiering van monumentenrestauratie is een intensief traject. Ziet u op tegen de rompslomp? Nergens voor nodig, want wij nemen u al het werk uit handen. We inventariseren de onderhoudstoestand, stellen een restauratierapport op en vragen de subsidies aan. We voeren het restauratiewerk uit. En na oplevering wikkelen we ook de fiscale aspecten af. We zijn kwaliteitsgedreven en mensgericht. Het gaat ons om de relatie. Sámen komen we tot resultaat.

Duurzaamheid

Laat u uw monumentale pand restaureren? Dan is het goed om ook te kijken naar energiebesparende maatregelen. We adviseren u graag over verduurzaming van uw monument, natuurlijk met behoud van de historische waarde.

verduurzamen
We nemen de klant mee in het hele proces”

Norbert Verwoerd

Mede-eigenaar en bedrijfsleider

Kies voor monumentenrestauratie door Verwoerd

Wilt u uw monument laten restaureren? En wilt u er zeker van zijn dat dit zorgvuldig gebeurt, conform de wet- en regelgeving en met behoud van de historische waarde? Neem dan contact op met Restauratiebedrijf Verwoerd. U vertrouwen op de kwaliteit van ons werk. We doen ons werk met zorg en aandacht, nemen u mee in het proces en werken graag nauw samen.

Ja, graag contact over onderhoud of restauratie